Live in such a way that you would not be ashamed to sell your parrot to the town gossip

Over ons

Baansponsoren
Ereleden en Leden van verdienste Baan

Ereleden:

Elis Ligtlee
Gerelateerde afbeelding
Elis Ligtlee is geboren op 28 juni 1994 in Deventer. Samen met haar jongere broer Sam, ook talentvol baanwielrenner, en haar ouders is Elis in het Gelderse dorp Eerbeek opgegroeid. Met maar liefst acht wereldtitels was ze in haar jeugd zeer succesvol met de BMX. Verandering van de regels en het daarbij komende gevaar heeft Elis in 2011 doen besluiten om verder te gaan met baanwielrennen. Al snel bleek dit een goede keuze en heeft ze verschillende prijzen weten te halen, zowel nationaal als internationaal. Zaterdag 13 augustus 2016 is de dag dat het grote publiek kennis met Elis heeft gemaakt. Op imposante wijze pakte ze de gouden medaille op de Keirin tijdens de Olympische spelen in Rio de Janeiro.

Met de kerst van 2018 maakte Elis Ligtlee bekend, dat zij haar sportcarrière met onmiddellijke ingang ging afsluiten. Het topsportleven werd haar te zwaar en voor haar gevoel had ze alles bereikt.

Klik hier voor de gouden race van Elis Ligtlee in Rio de Janeiro


"Ome" Aalt Bijvank (†) 
1960-1970 
In deze jaren wordt de eerste Jeugdafdeling van Nederland opgericht door de gebr. Bijvank.
Een initiatief dat in 1962 werd genomen. De eerste wedstrijd werd verreden op gewone fietsen, maar was een groot succes.De vereniging groeide de pan uit: meer dan 200 leden meldden zich aan. Waar ging dat naar toe...Toen "Ome Aalt" als erelid overleed in 2008, herinnerde vereniging daar nog maar eens aan.

Afbeeldingsresultaat voor AALT BIJVANK APELDOORN

In 1966 stormt het in Apeldoorn, omdat de hr. Koopman de Amsterdamse jeugd van de straat haalt met jeugdwielrennen. Dat is het punt niet, maar als hij claimt de eerste te zijn in Nederland met Jeugdwielrennen, zijn de rapen gaar... Uiteindelijk geeft Amsterdam toe en stort zelfs een financiële bijdrage!

Ome Aalt Bijvank

Léon Hendrik Jan van Bon 

Gerelateerde afbeelding

(Asperen, 28 januari 1972) 
Als wielrenner nam hij tweemaal deel aan de Olympische Spelen en won een zilveren medaille in Barcelona (1992).In totaal hangen in zijn kast negentien rood-wit-blauwe truien, waarvan er twee werden behaald op de weg als kampioen van Nederland bij de junioren en twee als Kampioen van Nederland op de weg bij de profs.De andere 15 truien behaalde hij op de baan: van Nieuweling t.m. Professional.
 Voor hij professional werd bij Novell won hij in 1992 de zilveren medaille op de puntenkoers bij de Olympische Spelen van Barcelona. Ook bij de wereldkampioenschappen voor junioren in Engeland werd hij tweede.Tijdens het wereldkampioenschap wielrennen in 1997 werd Léon van Bon in de eindsprint verrast en werd hij derde.In datzelfde jaar behaalde hij de ritzege in de 18e etappe van de Vuelta. 
Leon won o.a. de wereldbeker wedstrijd HEW Classic in Hamburg.Hij wist twee etappes in de Ronde van Frankrijk op zijn naam te schrijven: in 1998, toen hijnog in dienst was van deRabobankploeg, won hij de rit over de 210 kilometer van Montauban naar Pau en twee jaar later was hij de snelste in de etappe van Vitré naar Tours (198,5 km). In juni 2003 won hij een etappe in de Ronde van Duitsland, eerder schreef hij ook de Nederlandse semi-klassieker Veenendaal-    Veenendaal op zijn naam. Na zijn carrière werd hij sportfotograaf.
Klik op Sportfotograaf voor zijn werk)

Klik hier voor de overwinning van Leon van Bon in de 6e etappe in 2000 Tour de France – vanaf 42 minuten.


Corine Dorland

Afbeeldingsresultaat voor corine dorland

Corine Dorland werd geboren in Loenen.
Al vroeg begon zij aan het BMX-en met een baantje achter huis.
Het leverde haar 10 wereldkampioenschappen op, waarvan 7 bij de Jeugd.
De Koningin van de BMX maakte echter een overstap naar het mountainbiken, 
Ook die sport bleek haar op het lijf geschreven: Ze werd 3x Nederlands Kampioenen behaalde talloze podiumplaatsen.
Bij de wereldkampioenschappen behaalde zij eenmaal een 2e plaats in Tabor 2001.
Zij sloot haar carrière af in 2005. Trouwde met de zesdaagse renner Danny Stam en werkte bij het Velodrome Amsterdam.
Zij werd  bekend door haar foto in het blad Sportweek, die ook op billboards verscheen.

Klik hier voor een reportage van Omroep Gelderland over Corine Dorland

Henk Lubberding  (Voorst, 4 augustus 1953)

Gerelateerde afbeelding

Klik hier voor een etappe overwinning van Henk Lubberding in de Tour de France 1978

Nadat Lubberding bij de amateurs een derde plaats in de Tour de l'Avenir in 1976 kreeg, leverde dit hem een profcontract op voor het volgende jaar bij de TI-Raleigh ploeg van Peter Post.Opvallend is dat Lubberding zijn hele carrière bij ploegen van Peter Post is blijven rijden
In zijn tweede jaar als profrenner werd hij Nederlands kampioen op de weg en reed een zeer   sterke Ronde van Frankrijk. Henk Lubberding werd dat jaar 8e in het eindklassement, 1e in het jongerenklassement en won de etappe naar Pau. Lubberding was wegbereider voor Jan Raas toen die wereldkampioen werd in Valkenburg (1979), verleende hij steun aan Joop Zoetemelk bij zijnoverwinning in de Ronde van Frankrijk (1980)
In totaal won Lubberding 58 wedstrijden. Hij beëindigde zijn actieve wielerloopbaan in 1992. Momenteel organiseert Lubberding buitensportactiviteiten voor bedrijven, gericht op          teambuilding

Zijn indrukwekkende palmares:

1978

1979

1980

1981

1982

1983

1984

1988

1989

Jan Mulder 

De bronafbeelding bekijken

Op 26-jarige leeftijd viel Mulder in 1982 van zijn fiets in de Ronde van Amersfoort, doordat hij metzijn voorwiel in een put reed en over de kop sloeg.Hij liep daarbij scheurtjes in zijn schedel op. Het duurde erg lang voordat hij daarvan hersteld was. Tijdens zijn revalidatie openbaarde zich een erfelijke oogziekte, de zogenaamde ziekte van Leber. In één jaar verloor hij bijna zijn gehele gezichtsvermogen.In 1985 kwam zijn vriend Maas van Beek op het idee om deel te nemen aan een tandemwedstrijd in Duitsland. Met Van Beek behaalde Mulder in 1990 ook zijn eerste wereldtitel.Jan Mulder werd 2x Paralympisch Kampioen.
Teun Mulder

Afbeeldingsresultaat voor teun mulder

(Zuuk (gemeente Epe), 18 juni 1981) is een Nederlands baanwielrenner, die in 2004, 2008 en   2012 deelnam aan de Olympische Spelen in Athene, Beijing en Londen.
Hij werd 12 x Nederlands Kampioen in de sprintdisciplines - 3x wereldkampioen en daarbij nog 3 zilveren en 3 bronzen medailles op het WK.
Tevens behaalde hij brons op de Olympische Spelen. 
Bij de Paralympics werd hij Olympisch kampioen 2016-Rio de Janeiro.
Tegenwoordig woont Teun met zijn vrouw in Emst en werkt hij bij de politie.

Klik hier voor Teun Mulder Wereldkampioen in toen een nieuw wereldrecord!

Gertie Wildeboer

Gertie Wildeboer was in de jaren zeventig één van de beste veldrijders van Nederland en werd 3x Nederlands Kampioen.
Ondanks dat hij een paar dagen voor het Wereldkampioenschap van 1970 ziek was, werd hij toch knap 5e. Het was een extra beladen wedstrijd voor hem, omdat deze in Apeldoorn in Berg en Bos werd georganiseerd.Vier dagen voor de start van het WK lag Gertie met hoge koorts in bed.
“Ze kwamen me op het parcours filmen toen ik aan het trainen was. Het moest steeds weer over en ik, bezweet van de intensieve training, moest almaar wachten en wachten tot de camera’s weer goed stonden. Toen heb ik een flinke verkoudheid opgelopen.”
Hij was een sportman bij wie karakter en onzekerheid permanent om de prioriteit streden. Trots is hij wel op de typering die ooit over hem in de pers verscheen.‘Hij heeft de conditie van Wim Jansen (de toenmalige middenvelder van Feyenoord), de lenigheid van Jan van Beveren (de toenmalige keeper van PSV) en de wilskracht van Peter Post.’
Hoewel trots op deze quote, houdt hij het zelf bij: “Als ik zie hoe ik als mens in elkaar zitdan snap ik niet dat ik zo ver ben gekomen.”

Klik hier voor een wedstrijd met Gertie Wildeboer als Nederlands Kampioen

Tiede Lijklema
Toerfietser.
deed jarenlang onderhoud aan het clubhuis en verhuurde de dranghekken voor bij de wedstrijden.
Verder geen gegevens bekend bij de baanafdeling.

Leden van verdienste:

Henk Jonker
E.H. van ter Beek
Henk van Beusekom
Otto Bijvank (†)
Johan Boerema
Hans van Bon
Jan ten Hove
Jo Kleisen (†)
Teun Nieuwenhuis (†)
Daan Vloon (†)
Derk Jan de Graaf (†)
Tonnie van Olphen (†)
Theo Methorst
Jan Bruning (†)
Tiede Lijklema
Rob Winter

In het kort de geschiedenis van de
AR & TV De Adelaar

Voor zover bekend bestond er al in 1872 grote belangstelling voor de wielersport in Apeldoorn.
Enthousiastelingen probeerden tot driemaal toe een wielerclub van de grond te krijgen, maar zonder resultaat.
De actieve renners moesten noodgedwongen lid blijven van verenigingen uit de naaste omgeving, zoals Deventer en Arnhem.
Hierdoor werd er dan ook geen medewerking verleend aan het Wereldkampioenschap op de weg in 1925, door een Apeldoornse vereniging, maar door het Arnhemse Reto.
Met de start en finish gelegen op de Jachtlaan werd de Belg Hoevenaars Wereldkampioen.
En…geloof het of niet: daar bestaan ook nog beelden van!
Klik hier om het WK voor amateurs te zien.
Het startschot wordt gegeven door prins Hendrik.
Nu werd het de Apeldoornse wielerfans te machtig…
Wel wereldkampioenschappen en geen wielervereniging, dat was eigenlijk onbestaanbaar.
In 1933 komt men dan ook bijeen in een hotel “De Veluwe”. dit stond in een deel van de Hoofdstraat dat met de vernieuwing van het stationsplein is verdwenen.
Er werd een bestuur gekozen (voorzitter Schreinemacher) en een wielrencommissie!
Besloten werd een oproep te doen voor een ledenvergadering en dan de vereniging echt op te richten.
De plechtige vergadering vond op 2 maart 1933 plaats in Hotel Vloon en zo werd de AR & TV De Adelaar de (vierde!) wielervereniging van Apeldoorn, maar op dat moment, de enige die was overgebleven.
Er kon direct een clubtrui worden aangeschaft, of men kon er voor sparen: 5 dubbeltjes per maand.
Er volgde somstijds rumoerige tijden, met veel wisselingen binnen het bestuur, maar de vereniging bleef overeind en in de jaren na de oorlog begon men te denken aan het bouwen van een wielerbaan.

Beelden uit Amerika spraken tot de verbeelding…
Klik hier
voor wedstrijden in Madison Square Garden 1934 en zie hoe weinig er is veranderd…..

13 october 1947
“In verband met plannen voor het bouwen van een wielerbaantje, ongeveer 200 meter, in de gemeente Apeldoorn, heeft de Commissaris van Politie mij gevraagd waar soortgelijke wielerbaantjes liggen. De Commissaris wil zich nl persoonlijk overtuigen in verband met de gevaren die er eventueel aan vastzitten aan dit soort baantjes.
Kunt u mij, indien mogelijk in onze omgeving, eenige plaatsen noemen waar dit soort baantjes te bezichtigen zijn?”
Zo schreef de secretaris Frans Poptie aan de Nederlandse Wielren Unie.
Enkele weken later volgt het antwoord.
“Mijne Heren”
Naar aanleiding van uw schrijven van 13 October j.l. delen wij U het volgende mede:
Het bouwen van een nieuwe wielerbaan wordt door ons niet toegestaan, d.w.z. een dergelijke baan wordt door ons niet meer aangesloten.
Een nieuw te bouwen baan moet minstens 250 m, doch liever zagen wij, dat een baan werd gebouwd met de lengte van 333 1/3 m., aangezien de te houden wedstrijden het meest tot hun recht komen. Momenteelk zijn er hier in Nederland geen banen van 200 M, die bij ons zijn aangesloten.
Banen kleiner dan 250 M. welke het bezichtigen waard zijn, kunt u vinden in Brussel en Antwerpen”
Nederlandsche Wielren Unie
Erkend bij Koninklijk Besluit van 2 februari 1928 no. 29
‘s-Gravenhage
Anne Paulownaplein 3
14 december 1947
In een bestuursvergadering wordt het besluit genomen een sintelbaan te gaan bouwen achter
Café Vos aan de Orderparkweg 5.
“Bedriegen de voortekenen niet, dan heeft het bestuur reeds een terrein voor de wielerbaan op het oog en zal e.e.a. afhangen van het gemeentebestuur”
13 Mei 1948
Aan de Weledele heer Stuurman.
Architect Gouda.
“Ja de Adelaar leeft nog en met de Baanplannen zijn we eindelijk zover gevorderd dat wij u beleefd verzoeken, ten spoedigste een tekening te willen maken van een baan van 250 m.
De grondeigenaar heeft een stuk grond erbij gekocht, waardoor nu een 250 meter baan kan leggen.”
Zo staat in een gedeelte van een brief van Frans Poptie te lezen, de secretaris van de club.
17 Augustus 1949
Burgemeester en wethouders verlenen onder 350/1949 de vergunning voor het bouwen van een baan.
1 September 1949
De Rijksgoedkeuring wordt afgegeven onder nr. 2972
8 September 1949
De aannemer Westrik krijgt de opdracht de wielerbaan af te werken.
21 September 1949
Het eerste beton wordt gestort. Het is de 5e Wielerbaan in Apeldoorn. Geraamde bouwkosten: 8995,00 gulden.
Begrote duur van het werk: 4 weken
10 April 1950
Opening gepland van de baan. De AVRO zal verslag doen in het programma “Sport en Prognose”
Helaas, er valt teveel regen. De opening wordt uitgesteld naar 23 April.
23 April 1950
Wethouder De Groot opent de baan, niet als wethouder, maar op persoonlijke titel:
Er mag op zondag niet gefietst worden!!
En zo zag de baan eruit in de beginperiode
Afbeeldingsresultaat voor wielerbaan orderparkweg apeldoornAfbeeldingsresultaat voor wielerbaan orderparkweg apeldoornGerelateerde afbeelding
De Nederlandse Tour ploeg met Wim van Est
Helaas een foutje bij de bouw: de baan was 252 meter lang…..
1952
Hoewel dit geen al te gunstig jaar voor De Adelaar is, is er toch een hoogtepunt.
De voltallige Tour de France ploeg – 8 renners – komt op 26 juli 1952 naar Apeldoorn om wedstrijden op de baan te rijden.
Ze rijden in 2 series een Australische Race over 3 km.
Serie 1 – Wim van Est – Henk Faanhof – Jan Nolten – Hein (Tarzan) van Breenen
Serie 2 – Wout Wagtmans – Hans Dekkers – Thijs Roks – Gerrit Voorting.
Winnaar wordt uiteindelijk Wout Wagtmans – 2e Gerrit Voorting.
De tweede wedstrijd is een klassementswedstrijd ( tegenwoordig: Puntenkoers) voor amateurs:
Winst gaat naar Nico Regter – 2e Ben v.d. Heuvel – 3e Frans Durand
De finale van de profs wordt uiteindelijk gewonnen door Wim van Est.
Na afloop gaat men Apeldoorn in en wordt een ereronde gehouden door de stad.
Zie hieronder voor ploeg die op de Apeldoornse baan reed tijdens de presentatie in 1952
voor de Tour de France in het Parc des Princes
File:Dutch team at Parc des Princes, Tour de France 1952 (1).jpg
En of het druk was? Dat kun je wel zeggen.

1955
Het baanwielrennen raakt wat in het slop. Geen NK wordt er gereden, maar op de Adelaarbaan verschijnen dat jaar toch vier wereldkampioenen!
Gerrit Schulte  Voor een filmpje over Gerrit Schulte Klik hier
Gerard Peters Voor een artikel over Gerard Peters Klik hier
Arie van Vliet voor een artikel over Arie van Vliet Klik hier
Jan Derksen Voor een artikel over Jan Derksen Klik hier

Natuurlijk waren er ook lokale helden:
In willekeurige volgorde Frans Durand – Jo Overbeek – Rook Romijn – Jopie ten Pas – Ben van den Heuvel – Nico Regter-Adrie Hoogeboezem (stayer)
Er was een Lid van Verdienste: Opa Hul
Bij het 25-jarig jubileum (1958) bestond het Bestuur uit:
Hr. Stoltenberg – Hr. Hulzebosch  -Hr. Brouwer – Hr. Bijvank en de hr. Kleiboer.
Met name de hr. Brouwer heeft veel betekend voor het behoud van de wielerbaan in moeilijke tijden.
De eigenaren (de heren Vos) wilden niet aan de vereniging verhuren, maar uitsluitend aan de hr. Brouwer, die zich voor 500 gulden per jaar garant stelde.
1960-1970
In deze jaren wordt de eerste Jeugdafdeling van Nederland opgericht door de gebr. Bijvank.
Een initiatief dat in 1962 werd genomen. De eerste wedstrijd werd verreden op gewone fietsen, maar was een groot succes.
De vereniging groeide de pan uit: meer dan 200 leden meldden zich aan. Waar ging dat naar toe…
Toen “Ome Aalt” als erelid overleed in 2008, herinnerde vereniging daar nog maar eens aan.
 In 1966 stormt het in Apeldoorn, omdat de hr. Koopman de Amsterdamse jeugd van de straat haalt met jeugdwielrennen. Dat is het punt niet, maar als hij claimt de eerste te zijn in Nederland met Jeugdwielrennen, zijn de rapen gaar… Uiteindelijk geeft Amsterdam toe en stort zelfs een financiële bijdrage!

1967
Dit is een belangrijk jaar voor De Adelaar. Hoewel het allemaal niet botert in de besturen, wordt de grond onder de wielerbaan gekocht voor 30.000 gulden. Een belangrijke beslissing, die uiteindelijk zou leiden tot het bouwen van Omnisport. Maar dat had men in die tijd nooit kunnen denken.

In Wielersport verschijnt een artikel, waarin uitvoerig verslag wordt gedaan over het aankopen van lichtmasten en een uniek uitgedacht rondebord (nog steeds ingebruik in Omnisport (!) aan de overzijde van de baan.) Kleedkamers werden gebouwd en “het geitenhok” ingericht.
Bekende renners uit deze tijd:
Gertie Wildeboer – veldrijder – Gerard Broekhuis – Henk Lubberding – Leo Steur – Wim Kuiper – Alex en Chris Bongers
Gertie is vanaf de opening weer actief als vrijwilliger niet in het veld, maar op de baan. Een geweldig coureur en een aimabel mens.
 Afbeeldingsresultaat voor gertie wildeboer
In 1970 komt de baan minder in de belangstelling.
Reden: De AR&TV De Adelaar wordt organisator van het Wereldkampioenschap Veldrijden dat in Berg en Bos zal worden verreden.
1971-1980
Na het WK Veldrijden (Wildeboer wordt 5e) worden er baanwedstrijden verreden met o.a. deelname van Leijn Loevesijn in juli 1971.
Bij die wedstrijd vloog hij uit de baan, over de balustrade. Een legendarische val, die gelukkig alleen schaafwonden opleverde en een nog krommer stuur.
Leijn reed tegen Gordon Johnson (ook later wereldkampioen)
Luister naar het audiofragment met Leijn, waarin hij die val noemt 1 1/2 maand voor het WK in Italië, waar hij wereldkampioen zou worden.
Klik hier
Een zeldzame foto van Gordon Johnson
Afbeeldingsresultaat voor gordon johnson cyclist
 In het jaar 1971 wordt Alex Bongers Kampioen van Nederland op de achtervolging en de 25 km voor nieuwelingen
Tevens wordt het clubteam van de Adelaar Kampioen van Nederalnd bij de Nieuwelingen in de polder – Dronten.
Het team bestond uit Alex en Chris Bongers, Henk Lubberding en Leo Steur (jr).
Andere bekende Adelaarrenners uit die tijd:
Frits en Hans de Brouwer-Fred Buitenhuis-Henny de Jongh-Bennie Meijer-Gerrit Möhlmann-Sjaak Steur-Wlly Felix-Jurrie Hulzebos
 Afbeeldingsresultaat voor gerrit mohlmann
Gerrit Möhlmann
Een van de beste amateurs van De Adelaar ooit, maar ook
Gerard en Peter konden er wat van.
Het wordt 1980. De baan in Apeldoorn krijgt een echte opknapbeurt en vele renners van naam worden uitgenodigd voor de heropening van 28 april. Dan blijkt weer de noodzaak van een overdekete baan, want die dag regent het en wordt alles verzet naar maandagavond 19 mei. Uit de contracten blijken Joop Zijlaard ( 200,00 gulden – gangmaker) en Joop Zoetemelk (1000,00 gulden) aanwezig te zullen zijn, maar ook Jos Lammertink, Henk Lubberding, Hennie Stamsnijder, Herman Ponsteen, Dolle Dries van Wijhe en Piet Kleine. De Consul, de hr. Van Elden, overhandigt een nieuwe baanbel. Deze wordt nu in Omnisport gebruikt.
We zien op verbleekte foto’s ook Henk van Beusekom als renner van de Adelaar, evenals Hans Kleisen en Wiliam Verhelst.
Henk Lubberding was al een gevierde man gezien zijn etappe-overwinning in de Tour van 1978 in Pau.
Voor een filmpje over de zege van Henk Lubberding Klik hier
1981 – 1990
De periode wordt gekenmerkt door het aanleggen van een fietscrossbaan op het middenterrein van de wielerbaan.
Afbeeldingsresultaat voor wielerbaan apeldoorn
In deze periode werden de Juniorenkampioenschappen op de baan verreden. Jan de Graaf wint zilver en brons, maar de regen was voortdurend spelbreker. Fred Buitenhuis breekt door als stayer, veldrijder, maar kiest uiteindelijk voor een maatschappelijke carrière.  Het baangebruik bloeit door de renovatie helemaal op.

Afbeeldingsresultaat voor fred buitenhuis apeldoorn

In 1982 komen in de uitslagen  de namen voor van een generatie die het baanwielrennen van de Adelaar naar nationale en internationale hoogten zullen gaan brengen.
Gert Hofman(MTB), Leon van Bon, Marten Boerema, Jeremy Eilander, Vincent Limburg, Floris Klunder, Matthijs van Bon, André Holterman, Jurgen Denekamp zij worden allemaal in de komende periode 1 of meerdere malen Kampioen van Nederland.
Leon zal een zilveren medaille winnen tijdens de Olympische Spelen in Barcelona(1992)

Goed, maar niet in selecties opgenomen:
Marco van Bon – zilver NK Baan (Bart Veldkamp NK)
René Eickhof – Zilver NK Baan

Ze zijn de voorbode van wat AR & TV De Adelaar nog te wachten staat:
Teun Mulder
absolute toprenner – meervoudig Nederlands Kampioen – Europees Kampioen en Wereldkampioen!

Elis Ligtlee
meervoudig Nederlands en Europees Kampioen, maar vooral: Olympisch Kampioene Keirin (Rio 2016)

Helaas, in het begin van de topperiode is de baan in Apeldoorn in een dusdanig verval geraakt, dat grote wedstrijden jarenlang ontbreken.
Afbeeldingsresultaat voor wielerbaan orderparkweg apeldoorn
Teun moet het vooral doen in Alkmaar.
Elis kan vrij snel op de nieuwe baan in Apeldoorn terecht.
Een periode van baanloosheid brak aan, die de vereniging bijna ter ziele deed gaan.
Ontheemd, aanvankelijk zonder clubhuis en bestuurlijke leegte hebben hun invloed gehad.
Maar toen, toen,
toen werd Omnisport gebouwd
Afbeeldingsresultaat voor bouw omnisportAfbeeldingsresultaat voor bouw omnisportAfbeeldingsresultaat voor bouw omnisport
Ook dit behoort al tot “Onze Baanhistorie”!
Kijk hier voor een Impressie voorafgaand aan het WK 2011
Klik hier
Kijk hier voor een Impressie van de Wereldkampioenschappen 2011       Klik hier
Kijk hier voor een Impressie van de Europese Kampioenschappen  2011  Klik hier
2008
Omnisport is gereed voor gebruik.
X