AR&TV De Adelaar heeft een grote Toerafdeling . In de periode maart tot en met oktober, ook wel wegseizoen genoemd,  wordt er bijna dagelijks in clubverband op de racefiets gereden. In de periode oktober tot en met maart wordt er in clubverband gereden op de mountainbike en/of gravelbike. De start van de clubritten is altijd vanaf het clubhuis (Sportpark Orderbos). Alle clubritten staan vermeld op de rittenkalender.

Ook is het mogelijk om in het voor- en naseizoen door te rijden op de racefiets (veelal individueel) of op de wielerbaan van het Omnisport te Apeldoorn. Voor het laatste kan je de informatie vinden op de site van AR&TV De Adelaar.

Bij de informatie over de Toerafdeling staan regels vermeld over het rijden in een groep. Daarbij een overzicht van de groepsindeling en hoe snel er per groep wordt gereden. De snelste groep is Race. Daarna in aflopende gemiddelde snelheid; Cyclo, Sportief, Toer 1 en Toer 2. In 2019 is gestart met een Jeugdtoergroep, snelle jeugd die afzwaaien uit de wedstrijdafdeling.

Naast eerder genoemde  groepsindeling is er de 55+ groep. Voor aanvullende informatie over het fietsen in deze groep wordt verwezen naar de laatste pagina van de Toerafdeling.

Als je voor het eerst komt vraag dan naar een wegkapitein. De wegkapitein herken je aan het afwijkende gele adelaarsshirt. Hij/Zij helpt je verder en zal je in onderling overleg naar de juiste groep verwijzen. Dat voorkomt teleurstelling als blijkt dat je het onderweg niet kan bijhouden. Ook worden de spelregels om in een groep te rijden uitgelegd. Bij clubritten wordt je wel geacht clubkleding te dragen.

Vanuit de Toerafdeling worden verschillende wielertochten georganiseerd, zoals een week fietsen in het buitenland, een driedaagse door Nederland en de 11 Bergentocht. De 11 Bergentocht is de landelijk bekende MTB-, Cross-, Graveltocht door de bossen rondom Apeldoorn.

Als laatste. Zorg dat je materiaal + toebehoren in orde zijn. Niet alleen voor je eigen veiligheid maar ook die van je mede fietsers.

Voor vragen, suggesties of aanvullende informatie kan je mailen naar de Toercommissie: toerfietsen@adelaar.org

De Toercommissie wenst je veel fietsplezier.

X