Merida

Sinds de oprichting in 1972 is MERIDA uitgegroeid tot een van de grootste fietsproducenten ter wereld. Jarenlang was het merk aanwezig in het Wolrd Cup circuit van het cross-country mountainbiken met het sterke MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM met grote namen als Gunn-Rita Dahle en José Hermida. Dit team wist in de hoogtijdagen van het mountainbiken talloze overwinningen te behalen in World Cups, Nationale- en Wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen.
Sinds 2013 is MERIDA ook aanwezig op het hoogste niveau van het wielrennen, de World Tour. Eerst als partner van het LAMPRE-MERIDA team en sinds 2017 met BAHRAIN-MERIDA met grote namen als Vincenzo Nibali, Sonny Colbrelli, Domenico Pozzovivo, Giovanni Visconti en niet te vergeten Ivan Cortina

German engineering & design

Ondanks de Taiwanese oorsprong van MERIDA vindt de gehele ontwikkeling van de fietsen plaats in het hoogwaardige R&D centrum in het Duitse Magstad, onder de rook van Stuttgart. Hier werken de beste technici aan het ontwerpen en testen van de nieuwste racefietsen, mountainbikes en e-bikes. In het R&D centrum beschikt MERIDA over een eigen testlab om de nieuwe designs aan de zwaarste tests te onderwerpen. Er wordt zelfs strenger getest dan de minimaal voorgeschreven normen.

 

MERIDA BENELUX is gevestigd in Apeldoorn en heeft daar ook het MERIDA EXPERIENCE CENTER. In de showroom is gehele collectie MERIDA fietsen, van racefietsen en mountainbikes tot hybrides en elektrische fietsen voor dagelijks gebruik, te bewonderen en kan er op afspraak worden proefgereden op diverse modellen.

De mannen van het ACT rijden op de snelle MERIDA REACTO 6000 aero-racefiets.

Merida fietsen kunnen door leden van de Adelaar worden gekocht bij drie dealers in de omgeving van Apeldoorn:

Serive Course Apeldoorn (Vlijtseweg 2, Apeldoorn)

Bike Totaal Wolters (Klarenbeekseweg 102, Klarenbeek)

Ghepardo Bicicletta (Dorpsstraat 72b, Beekbergen)

Adelaarleden krijgen een waardecheque bij elke nieuwe Merida fiets die bij een van deze drie dealers gekocht wordt. Deze leuke actie loopt tot 31-12-2018.

  • Elke fiets van Euro 600,- tot 1.250,-      Waardecheque van Euro  75,-
  • Elke fiets van Euro 1.250 tot 2.500,-     Waardecheque van Euro 125,-
  • Elke fiets vanaf Euro 2.500,-                   Waardecheque van Euro 175,-

Deze waardecheques kunnen (binnen 4 weken na aankoop van een Merida-fiets) worden besteed bij Merida in Apeldoorn voor de aankoop van fietsaccessoires, Merida fietskleding of Birzman fietsgereedschappen.

Let op: toon zowel bij aankoop van de fiets als het inwisselen van de waarde cheque (met kassabon) bij Merida je KNWU/NTFU ledenpas.

X