Future Series by eXtropy
Baanwedstrijden voor jeugd

Ook dit jaar weer “Future Series by eXtropy” baanwedstrijden Ook dit jaar worden de “Future Series by eXtropy” georganiseerd. Samen met IT -bedrijf eXtropy organiseert de Apeldoornse vereniging AR&TC De Adelaar een serie baanwedstrijden met als primaire doel om jeugdrenners op een competitieve manier kennis te laten maken met alle aspecten van het baanwielrennen. De eerste wedstrijd vindt plaats op 12 oktober op de wielerbaan in Amsterdam. Om zich voor te bereiden op deze serie wordt er op zondag 25 augustus trainingswedstrijden verreden op de wielerbaan in Assen. De serie wordt eind december afgesloten met de finalewedstrijden in Apeldoorn.


Baanwielrennen verdient een impuls
“Baanwielrennen kent vele disciplines met ieder haar eigen regels, tactieken en dynamiek”. Aan het woord is Hans van Bon, voorzitter Baanwielrennen van De Adelaar. Hij geeft aan dat er behoefte is aan dergelijke competitie. “Het baanwielrennen is in de lift door de successen van de Nederlandse baanploeg op mondiaal niveau. We zien een flinke groei in jeugdrenners die op de wielerbaan gaan rijden. Om te zorgen dat deze jeugd een degelijke basis krijgt besteden we tijdens de trainingen veel aandacht aan de verschillende wedstrijdvormen”.


De Future Series by eXtropy competitie start dit jaar in Amsterdam. “Het is de bedoeling dat deze competitie uitgroeit tot hét baanevenement voor jeugdrenners in binnen- en buitenland”, aldus Guido Willemsen, directeur van IT-bedrijf eXtropy. “In dit derde jaar gaan we onze wedstrijden ook in Assen en in Gent (België) organiseren. Deze internationale expansie zorgt ervoor dat ook buitenlandse renners tegen elkaar kunnen rijden. Als specialist in procesautomatisering onderkennen we het belang van een goede opleiding en een professionele aanpak waarbij enthousiasme de drijfveer is. Dit is ook de reden dat we ons als hoofdsponsor willen verbinden aan dit evenement”.
Persbericht AR&TV De Adelaar, Future Series by eXtropy


Programma
De serie van dit jaar bestaat uit een achttal wedstrijden en een trainingsdag. Hiermee worden de banen van Assen, Amsterdam, Apeldoorn en Gent aangedaan. Afhankelijk van de wedstrijd kunnen jeugdrenners vanaf categorie 3 tot en met junioren deelnemen.

Zondag 25 augustus : Trainingswedstrijden Assen

Zaterdag 12 oktober : Omnium Amsterdam

Zaterdag 9 en zondag 10 november : 2-daagse Gent

Zaterdag 23 november : Omnium Apeldoorn

Zaterdag 30 november en zondag 1 december : 2-daagse Apeldoorn

Zaterdag 14 december : Omnium Apeldoorn

Zaterdag 21 december : Finale Apeldoorn

De 2-daagse in Gent wordt georganiseerd in samenwerking met Cycling Vlaanderen.
Deelnemen Jeugdrenners in de leeftijd tussen de 10 en 18 jaar met een wedstrijdlicentie kunnen zich inschrijven voor deze competitie op de site van de KNWU. Kijk op de KNWU site voor de exacte starttijden en categorieën. Voor de 2-daagse in Gent zijn alleen nog voor junioren dames en Belgische renners startplekken beschikbaar.


AR&TV De Adelaar
AR&TV De Adelaar is opgericht in 1933 en biedt wielrenners op de Veluwe de mogelijkheid om de verschillende disciplines van het wielrennen uit te voeren. De bijna 600 leden rijden zowel op de weg, veld als op de wielerbaan. De vereniging heeft als doel om wielrenners een uitdagende omgeving te geven, van jeugd tot en met vitale ouderen. AR&TV De Adelaar faciliteert het baanwielrennen in het Omnisport Apeldoorn door het geven van trainingen, beschikbaar stellen van materiaal en het organiseren van wedstrijden.


eXtropy Business Process Services

Het IT-bedrijf eXtropy is specialist in het inrichten van Business Process Management oplossingen. Ze is implementatiepartner van Bizagi BPMS, een softwareplatform waarmee bedrijfsprocessen ontworpen en uitgevoerd worden, volledig geïntegreerd met alle bestaande IT-systemen binnen en buiten de muren van het bedrijf. eXtropy is gevestigd in Apeldoorn en richt zicht op het grotere MKB en multinationals in Europa.

X