Op zondag 19 september 2021 wordt de GoinGDutch Jeugdronde van Gelderland voor categorie 1 t/m 7 georganiseerd. Dit jaar weer wordt deze wedstrijd verreden op de kleine omloop.

De GoinGDutch Jeugdronde van Gelderland heeft een rijke historie als klassieker voor Junioren en Elite dames. Vele prominente renners hebben in het verleden deze wedstrijd weten te winnen, waaronder Marianne Vos, Leontien van Moorsel en Kirsten Wild. Enkele jaren geleden is besloten om de wedstrijd om te vormen tot een toonaangevende jeugdwedstrijd voor de (inter) nationale kalender. Aan de editie van 2019 deden meer dan 250 jeugdrenners mee.

Deze wedstrijd is, met uitzondering van dit jaar, een selectiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap voor jeugdrenners. De wedstrijd  is toegankelijk voor KNWU jeugdlicentiehouders. De start en aankomst ligt ten zuiden van Apeldoorn, tussen Beekbergen en Lieren. De lokale ronde is 2 kilometer met de nodige stukken vals plat. De finale is voor het publiek volledige te volgen en eindigt in een korte sprint.

Het programma ziet er als volgt uit. Na elke categorie vindt direct de huldiging plaats. 

Tijdschema (onder voorbehoud):

9.30 uur, categorie 1, 3 rondes

10.00 uur, categorie 2, 4 rondes

10.30 uur, categorie 3, 6 rondes

11.00 uur, categorie 4, 8 rondes

Pauze

12.30 uur, categorie 5, 10 rondes

13.15 uur, categorie 6, 13 rondes

14.00 uur, categorie 7, 15 ronde

 

COVID-19 Regels

Om dit evenement te morgen organiseren zijn we als organisatie verplicht om een Coronareglement te hanteren. We willen alle deelnemers en begeleiders vragen om dit te respecteren. Mochten er voorafgaand aan het evenement of tijdens de wedstrijden vragen zijn over deze COVID 19 regels, dan kunt u terecht bij onze COVID 19 coördinator: Mirjam Zuidberg (rvg@adelaar.org). Mirjam is te herkennen aan het hesje met de opdruk Corona Coördinator.

De regels die gelden zijn:

 • Alle deelnemers en begeleiders worden gevraagd om niet naar de wedstrijden te komen als ze ziek zijn of zich niet goed voelen.
 • Aan alle deelnemers en begeleiders wordt, indien nodig, gevraagd om naam en telefoonnummer, om de aanwezigheid te kunnen herleiden.
 • Er is beperkt horeca. De organisatie en vrijwilligers krijgen een lunchpakket
 • De Permanence is alleen toegankelijk voor renners.
 • Per renner wordt maximaal 1 begeleider toegelaten
 • Publiek wordt niet toegelaten
 • De organisatie zal gedurende het evenement mondkappen dragen waar dat nodig is voor zover dat mogelijk is. Bij de inschrijvingen wordt een spatscherm geplaatst.
 • Er zullen voldoende desinfectiemiddelen beschikbaar zijn. We willen alle deelnemers vragen om voor inschrijving en daarna regelmatig de handen hiermee te reinigen.
 • De inschrijving en de uitreiking van rugnummers vindt individueel plaats en in de rij dient voldoende afstand bewaard te worden
 • Deelnemers worden gerekend als zijnde “ in koers” na het ophalen van het rugnummer totdat het rugnummer ingeleverd is
 • De EHBO zal uiterst voorzichtig zijn bij het behandelen van blessures conform het EHBO Covid 19 reglement.

De GoinGDutch Jeugdronde van Gelderland wordt mede mogelijk gemaakt door:
GoinGDutch
Merida
Gemeente Apeldoorn
Bultman autoverhuur
Autohuis Eickhof Apeldoorn

Word ook sponsor van de GoinGDutch Jeugdronde van Gelderland
De GoinGDutch Jeugdronde van Gelderland krijgt in diverse media ruime aandacht. Naast foto’s en video’s op officiële sites van de KNWU, AR&TV De Adelaar en specifieke wielersites wordt op Social Media ruimschoots aandacht besteed aan dit evenement. Voorafgaand wordt in de lokale en regionale media aandacht besteed aan de wielerronde. Na de wedstrijden wordt op deze media de verslagen gepubliceerd, inclusief foto’s en video’s. Ontdek wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf!

X