december, 2018

2018za22dec11:0016:00Finales Future Series by eXtropy11:00 - 16:00 Afdeling:Baan

more

Evenement details

Komend weekend wordt de 7e en laatste ronde van de Future Series by eXtropy verreden in het Omnisport in Apeldoorn. Dit jaar hebben meer dan 120 jeugdwielrenners in de leeftijd van 10 tot 16 jaar op drie wielerbanen gestreden om de prijzen. Een daverand succes! Dit belooft veel goeds voor de toekomst van het baanwielrennen!

 

Baanwielrennen kent vele disciplines met ieder haar eigen regels, tactieken en dynamiek”. Aan het woord is Hans van Bon, baancoördinator van De Adelaar. Hij geeft aan dat er behoefte is aan dergelijke competitie. “Het baanwielrennen is in de lift door de successen van de Nederlandse baanploeg op mondiaal niveau. We zien een flinke groei in jeugdrenners die op de wielerbaan gaan rijden. Dit jaar hebben we zelfs internationale deelname gehad. Om te zorgen dat de jeugd een degelijke basis krijgt besteden we tijdens de trainingen veel aandacht aan de verschillende wedstrijdvormen. De “Future Series by eXtropy” is dan ook een logische volgende stap om deze lessen in de praktijk te brengen”.

 

De competitie is voor het tweede jaar georganiseerd en bestond dit jaar uit zeven wedstrijdrondes, waarbij alle onderdelen van het baanwielrennen aan bod komen. “Het is de bedoeling dat deze competitie uitgroeit tot het baanevenement voor jeugdrenners in binnen- en buitenland”, aldus Guido Willemsen, directeur van IT-bedrijf eXtropy. “Dit jaar hebben we de drie overdekte wielerbanen in Nederland aangedaan. Na Amsterdam en Alkmaar gaan we de finales rijden in Apeldoorn. Hopelijk kunnen we volgend jaar het programma uitbreiden naar één of twee andere wielerbanen. Dit is ook de reden dat we ons als hoofdsponsor ook volgend jaar ons weer willen verbinden aan dit evenement”.

De laatste wedstrijden worden gehouden op zaterdag 22 december tussen 11:00 en 16:00 in het Omnisport, De Voorwaarts 55 in Apeldoorn.

Tijd

(Zaterdag) 11:00 - 16:00

X