december, 2018

This is a repeating event

2018za01decHele dagFuture Serie by eXtropy(Hele dag: zaterdag) Voorwaarts 55 Event Organized By: Baancommissie AR & TV De Adelaar Afdeling:Baan

De Adelaar

more

Evenement details

Wielervereniging AR&TV De Adelaar lanceerde vorig jaar een nieuwe baancompetitie voor jeugdwielrenners: De “Future Series by eXtropy”. Samen met IT -bedrijf eXtropy heeft de Apeldoornse vereniging een serie wedstrijden in het leven geroepen met als primair doel jeugdrenners op een competitieve manier kennis te laten maken met alle aspecten van het baanwielrennen” aldus De Stentor.

Baanwielrennen kent vele disciplines met ieder haar eigen regels, tactieken en dynamiek”. Er is behoefte gebleken aan een dergelijke competitie. “Het baanwielrennen is in de lift door de successen van de Nederlandse baanploeg op mondiaal niveau. We zien een flinke groei in jeugdrenners die op de wielerbaan gaan rijden. Om te zorgen dat deze jeugd een degelijke basis krijgt besteden we tijdens de trainingen veel aandacht aan de verschillende wedstrijdvormen. Uitbouwen naar een Europees jeugdbaanevenement
De `Future Series by eXtropy` competitie start dit jaar in Amsterdam. Direct daarna wordt een eXtropywedstrijd georganiseerd in het Sportpaleis in Alkmaar. Contacten met Gent in België zijn gelegd om in het seizoen 2019-2020 ook daar een wedstrijd te laten verrijden. Zo wordt er stap voor stap gewerkt aan het uiteindelijke doel: een Europees Jeugdbaanevenement realiseren.

In Omnisport zullen tenminste 5 wedstrijden worden aangeboden.
Dit jaar zal de competitie niet alleen in categorieën worden gereden. Bedoeling is zeker om meer op competentie te gaan fietsen op de baan in deze jeugdwedstrijden.
Dat moet het plezier verhogen om deel te nemen en zal een grotere uitdaging zijn voor alle deelnemers.

Nieuwelingen en Junioren
De categorieën Nieuwelingen en Junioren zullen dit jaar ook deel uitmaken van de pelotons die het vertrek nemen.
Niet aan alle wedstrijden nemen zij deel. Alleen daar waar ze de Trackseries niet verrijden op de kalender.
Voor deze renners (Jongens en meisjes) worden weliswaar de Track Series georganiseerd, maar dat zijn slechts drie Sprint- en drie Duurwedstrijddagen.
De Juniorenselecties die The Next Generation rijden in januari zijn voor Landenselecties. De eXtropywedstrijden zijn voor alle renners bedoeld.
Ook voor hen wil eXtropy wat betekenen!
Data: 14 okt. Velodrome Amsterdam – 3 nov. Sportpaleis Alkmaar – 17-24 nov. 1-8-22 dec. Omnisport Apeldoorn.

Voor aanvangstijden: zie de baankalender.

Tijd

Hele dag (Zaterdag)

Locatie

Omnisport Apeldoorn

Voorwaarts 55

Organizer

Baancommissie AR & TV De Adelaarbaanwielrennen@adelaar.org

X