april, 2019

2019zo14aprHele dagRonde van Gelderland 2019(Hele dag: zondag) Afdeling:ClubEvent Evenementen tagsAR&TV De Adelaar,Jeugdronde van Gelderland,KNWU,Ronde van Gelderland

more

Evenement details

Op zondag 14 april wordt de Ronde van Gelderland georganiseerd. Ook dit jaar weer wordt deze wedstrijd verreden als jeugdklassieker voor renners van 7 tot en met 14 jaar. We hebben een mooie Omloop van 10 kilometer weten uit te zetten door een glooiend landschap ten zuiden van Apeldoorn.

De Ronde van Gelderland heeft een rijke historie als klassieker voor Junioren en Elite dames. Vele prominente renners hebben in het verleden deze wedstrijd weten te winnen, waaronder Marianne Vos, Leontien van Moorsel en Kirsten Wild. Enkele jaren geleden is besloten om de wedstrijd om te vormen tot een toonaangevende jeugdwedstrijd voor de (inter) nationale kalender. Aan de editie van 2018 deden meer dan 250 jeugdrenners mee.

Deze wedstrijd is een selectiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap voor jeugdrenners en is toegankelijk voor KNWU jeugdlicentiehouders (categorie 1 tot en met 7 voor jongens en meisjes). De start en aankomst ligt ten zuiden van Apeldoorn, tussen Beekbergen en Lieren. Na een lokale ronde rijden de renners richten het zuiden en passeren een gravelstrook van meer dan een kilometer. Na deze scherprechter volgt een technisch circuit op de Groot Panorama, waarbij er geklommen gaat worden over 1,5 kilometer met gemiddeld zo’n 4% stijgingspercentage.

Na deze klim zullen de sterke renners zich naar voren gewerkt hebben en gaan beginnen aan een korte afdaling, gevolgd door lange bosrijke stukken waar ontsnappen mogelijk is. Na het nodige draai- en keer werkt wordt de afdaling ingezet naar Beekbergen. Als het lokale circuit bereikt is rijdt iedere categorie nog minimaal 1 lokale ronde van 2 kilometer met de nodige stukken vals plat. De finale is voor het publiek volledige te volgen en eindigt in een korte sprint op het Kerkeveld. Oudere renners/-sters rijden een tweede Omloop voordat de finale begint.

De jongste categorieën zullen alleen de lokale ronde rijden.

9:00 – Inrijden

10:00 – Cat.7: 2 Omlopen en 3 lokale rondes

Cat 6: 2 Omlopen en 1 lokale ronde

Cat 5: 1 Omloop en 3 lokale rondes

Cat 4: 1 Omloop en 1 lokale ronde

14:00: Prijsuitreiking cat. 4 tot en met 7 + inrijden

14:30 – Cat 3: 6 lokale rondes

Cat 2: 4 lokale rondes

Cat 1: 3 lokale rondes

16:00 – Prijsuitreiking cat. 1 tot en met 3

Parcours: Ronde van Gelderland 2019

Het is mogelijk om op zaterdag het parcours te verkennen. Voor de renners en begeleiders die willen overnachten is het mogelijk om bij ons clubhuis te kamperen met een camper, caravan of tent. De kosten per standplaats (incl. stroom en water) zijn €15,-.

 

 

Voor meer informatie: rvg@adelaar.org

Tijd

Hele dag (Zondag)

Locatie

Kerkeveld Beekbergen

This post is password protected. Enter the password to view comments.

X